Thema-kinderkamer met oog op de toekomst

Als ouder wil je de kamer van je kind waarschijnlijk zo mooi mogelijk inrichten. Het is heel handig om daarvoor een thema te gebruiken dat aansluit bij de interessewereld van het kind. Zo’n thema zorgt voor houvast voor wat betreft de keuze van de meubels, vloerbedekking, verf/behang en raambekleding en maakt dat de kamer er uiteindelijk uitziet als een mooi geheel!

Eigen plekje

Een themakamer is een plaats waar het kind zich terug kan trekken en zich over kan geven aan zijn/haar fantasie; echt een eigen plekje dus. Ongemerkt kan je met zo’n kamer ook de ontwikkeling van je kind stimuleren. Heb je bijvoorbeeld een kind dat gek is op dieren, dan kan je een mooie junglekamer ontwerpen. Door leuke accessoires (zoals knuffels, posters e.d.) en informatieve boeken met mooie foto’s, afgestemd op de leeftijd van je kind, zal het spelenderwijs steeds meer leren over de dierenwereld, de natuur en aanverwante zaken.

Nog jarenlang plezier van de kamer

Als de meubels en de aankleding van de kamer gekozen worden met het oog op de toekomst en de ontwikkeling van het kind, kan de kamer als het ware meegroeien. Zo kan je zoon of dochter, eventueel met wat kleine aanpassingen, nog jarenlang plezier hebben van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een meegroeibed of variabele hoogslaper die in verschillende standen kan worden geïnstalleerd waardoor het tijdens de verschillende levensfasen een handig meubelstuk is. Door het thema mooi gedoseerd toe te passen en daarbij gebruik te maken van kleuren, kan je een sfeervol en warm geheel maken, dat met kleine veranderingen over een paar jaar ook nog in de smaak valt. Nu zal je kind misschien lyrisch worden van behang met apen en olifanten, maar over een paar jaar waarschijnlijk niet meer. Kies daarom voor een behang (of verf) dat wat tijdlozer is en qua kleur bij het thema past en vul dat aan met leuke, bijpassende accessoires om het geheel compleet te maken.

Meer informatie over de gezondheid van je kinderen in hun kamer vind je hier: